HOME

De Orthomoleculaire therapie richt zich op de oorzaak van een grote diversiteit aan klachten. Dat wordt gedaan met behulp van begeleiding en advies op het gebied van voeding en leefstijl, waarbij gezonde darmen belangrijk zijn.

Maar wat zijn eigenlijk gezonde darmen?

Je zou de darmen kunnen zien als de motor van ons lichaam. Een groot deel van alle klachten (ruim 70%)  komt door een minder goed functioneren van de darmen. Het is daarom belangrijk dat je darmen goed werken. Zo zorgen je darmen er bijvoorbeeld voor dat niet zomaar alles in de bloedbaan en de rest van het lichaam terecht komt. De opname van voedingsstoffen vindt plaats in de darmen en als dat niet goed gaat dan krijgt je lichaam onvoldoende voedingsstoffen en kunnen er vervelende klachten ontstaan, ook in andere delen van je lichaam. Om dat te voorkomen is het belangrijk dat darmflora en darmwand gezond zijn.

Niet alleen voeding maar ook aandacht voor leefstijl zoals beweging, de hoeveelheid stress en voldoende rust zijn belangrijk.
In april 2018 stond Leefstijlgeneeskunde op de agenda van de 2e kamer, zij bespraken dit vanwege de oplopende hoge medische kosten. De Orthomoleculaire geneeskunde bestaat al veel langer. Voor mij staat voorop het verminderen van klachten en voorkomen van diverse klachten en ziektes.

Gezond en vitaler oud worden, het kan!

De darmwerking kan verminderd zijn en daar hoef je niet veel van te merken. Maar vroeg of laat kan dat diverse klachten geven in heel het lichaam. We zijn in het westen gewend geraakt aan voeding die ons lichaam niet goed kan verdragen, we zijn vaak te gestrest, bewegen te weinig en nemen te weinig tijd voor ontspanning.

Voor de hand liggende darmklachten zijn bijvoorbeeld: een opgeblazen gevoel, winderigheid, stinkende ontlasting, buikpijn, krampen na het eten, misselijkheid en diarree of juist verstopping, darmontsteking, PDS, ziekte van Crohn.

We weten dat een heel groot gedeelte van onze gezondheid te maken heeft met onze darmen. De meeste darmproblemen herken je juist NIET aan de darmen, maar uiten zich ergens anders in het lichaam.

Wist je ook dat de volgende klachten uit de darm kunnen ontstaan? Orthomoleculaire therapie kan je ook helpen bij bijvoorbeeld vermoeidheidsklachten, burn-out, gewichtsproblemen, diabetes 2, hoofdpijn, bloedsuikerschommelingen, allergieën, gewrichtsproblemen, spierkramp, hoge bloeddruk, slaapproblemen, huidklachten, chronische ontstekingen zoals blaasontstekingen, botontkalking, futloosheid en een verminderd immuunsysteem. Dat is een hele lijst en hij is nog lang niet compleet.

Als ervaringsdeskundige kan ik je vanuit mijn hart zeggen: gezondheid begint in je darmen!

Kijk voor welke vergoeding u in aanmerking komt op pagina FORMEEL.

Als je vragen hebt mail gerust naar info@liefvoorjebuik.nl
of bel 06-42361811.